Waddenhopppen

Waddenhoppen

 

U vaart door allerlei kronkelige geulen en u blijft zich verbazen over de steeds wisselende maar vooral schitterende vergezichten op de diverse eilanden, de Friese kust en het altijd weer fascinerende waddengebied. De waddeneilanden verschillen sterk van elkaar en dat maakt het zeer de moeite waard om in één vakantie meerdere eilanden te verkennen.

 


 

 

Wereld tussen eb en vloed
Tussen Den Helder en het Deense Esbjerg strekt zich een natuurgebied uit dat zijn gelijke in de wereld niet kent. Het wad is een wereld op zich, een wereld met twee gezichten waar om de beurt eb en vloed, zand en water heersen. Als parels aan een snoer beschermen zo’n vijftig eilanden en eilandjes de ondiepe Waddenzee. Het snoer begint met de vijf Nederlandse waddeneilanden, parels met elk een eigen karakter. Vijf eilanden, dat betekent vijf keer genieten!

 


De Waddenzee bruist van het leven. Twee keer per dag voert de vloedstroom slib- en planktonrijk water uit de Noordzee aan, waarvan een groot deel op de zandplaten bezinkt. Daarnaast wordt het ondiepe water van de Waddenzee in de zomer snel opgewarmd. Algen en wieren krijgen daardoor de kans om snel te groeien. Zij vormen de basis van de enorme voedselrijkdom waaraan de bewoners van de Waddenzee, talloos veel vissen, vogels en zeehonden, zich tegoeddoen.

 


Net zoals de Waddenzee bruisen ook de vijf Waddeneilanden van het leven. De natuur leeft er volop, maar er is ook de levendigheid van cultuur, sport en gezellige terrasjes. Op alle eilanden vindt u rust en ruimte, strand en duinen, een prachtige bloemen- en dierenwereld, hoge luchten en kilometers verre vergezichten over de Noord- en Waddenzee. Maar daarnaast hebben Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog elk hun eigen bijzonderheden en bezienswaardigheden. En kunt u niet kiezen welke u het liefste bezoekt? Dankzij goede bootverbindingen kunt u alle eilanden ‘waddenhoppend’ een voor een aandoen.

 



Voor reserveringen kunt u bellen met de 'Robbenboot m.s Ameland', 
06-21296437.